Alergologie și imunologie clinică

Alergologia este o specialitate medicală desprinsă din cadrul imunologiei clinice, care se ocupă de diagnosticarea și tratarea bolilor alergice.

Metodele specifice de diagnostic utilizate în alergologie sunt: testele cutanate (de tipul „prick test”) și determinarea IgE seric total sau specific.

Bolile alergice tipice sunt: rinită alergică, conjunctivită alergică, eczemă, dermatită de contact, astmul bronșic, alergia alimentară, alergia medicamentoasă, alergia produsă de înțepături de insecte și anafilaxia.

Imunologia este domeniul științei biomedicale, care studiază imunitatea organismului. Imunologia clinică studiază structura și funcțiile sistemului imun, elaborează metode de utilizare a cunoștințelor imunologice în diagnosticul, tratamentul și profilaxia maladiilor infecțioase și bolilor, cauzate de defecte sau reactivitate crescută a sistemului imun.

Clinica newLife furnizează o paletă largă de servicii de diagnostic și investigații de alergologie și imunologie clinică, beneficiind de medici foarte bine pregătiți și de aparatură de ultimă generație.