Obstetrică-Ginecologie

Obstetrica este o ramură a medicinei care se ocupă cu supravegherea femeii în perioada de sarcină, naștere și postpartum. Pe de altă parte, ginecologia este o specialitate chirugicală care se ocupă cu bolile sistemului reproductiv feminin: uter, vagin, ovare. Clinica newLife furnizeză o paletă largă de servicii de diagnostic și investigații de obstetrică-ginecologie, beneficiind de medici foarte bine pregătiți și de aparatură de ultimă generație.

Consultația ginecologică presupune o discuție cu specialistul, o examinare pelviană și un test Babeș-Papanicolau. Până la vârsta de 35 de ani, consultul ginecologic este recomandat a fi efectuat anual, iar după vârsta de 35 de ani, medicii ginecologi recomandă efectuarea unui control ginecologic cel putin o dată pe an sau în funcție de recomandarea medicului.

O consultație ginecologică nu durează mai mult de 20 de minute și este împărțită în două etape:

  1. discuția
  2. evaluarea stării generale cu examinare clinică.

În afara controalelor de rutină, ori de câte ori au sângerări în ciclurile menstruale sau după contact sexual, dacă au scurgeri vaginale persistente și anormale, dacă simt durere sau presiune în interiorul cavității pelviene, crampe menstruale cu o intesitate mai mare decât cea normal, mâncărimi, dureri, inflamații.

Dacă pacienta își planifică o viitoare sarcină, primul pas este vizita la o clinică de obstetrică – ginecologie și o evaluare completă a aparatului reproducător, prin analize medicale specifice. Mergând mai departe, consultul ginecologic în sarcină diferă de la pacientă la pacientă și este urmat de o serie de recomandări precise.

Pregătirea pentru întâlnirea cu medicul ginecolog nu presupune nimic complicat.

Pacienta nu trebuie să fi întreținut relații sexuale cu 24 de ore înainte de întâlnirea cu medicul ginecolog și să nu facă niciun fel de spălături intravaginale. Astfel, secrețiile normale ale vaginului nu vor fi modificate.

Medicul va solicita ca vezica urinară să fie golită. Medicul va evalua zona pelviană, printr-un examen bimanual, și cea abdominală. În unele situații va examina și sânii.

Consultul ginecologic mai presupune verificarea formei și dimensiunii uterului, posibile modificări ale ovarelor sau prezenta unor formațiuni de tip fibrom.

Pentru a te ține departe de eventuale neplăceri, ai grija de sănătatea ta, alege-ți un medic și programează-te din timp la un consult ginecologic.

Medicii ginecologi recomandă ca vizita anuală să se facă la două săptămâni după încheierea menstrei pentru ca rezultatele să fie concludente.